Går Norge på kryss og tvers for at du skal få strøm!

I Norge er det godt å være inne særlig når vær og vind står på som verst! Mens du sitter inne og tar en kopp kaffe, er det noen som sjekker at strømleveransen for Internettet og PC’en din er stabilt og trygt.  

Linjeinspeksjon er ikke for pyser 

Han omtales ofte som en «seig og tøff inspektør» og er kjent for å arbeide lange dager. Du må stå opp tidlig på morgenen hvis du skal møte han, og rekker du han – vil du straks merke at han går fra de fleste i ulent terreng.  

Stein Uleberg, er en av de dyktige linjeinspektørene fra inspeksjonsselskapet NordiConsult. Uleberg trives godt i naturen og har over to hundre og tretti fulle utedager i året. Det mangler ikke positivt pågangsmot i denne karen; for han syns det er ekstra godt de dagene det ikke regner, men om det regner er det friskt og godt det også. Det er godt å kjenne at man lever! 

Stein Uleberg kontrollerer tele- og energistolper over hele Norge, og går mellom en til to mil hver eneste dag! I løpet av en normal sesong hos NordiConsult på førtito uker, har han lagt firehundre mil bak seg – og det i all slags vær! Ja, dette er en seig tøffing som mestrer Lindesnes – Nordkapp hver eneste sesong til fots for at din hverdag på innekontoret skal ha høyeste og tryggeste hastighet! 

Hver stolpe som kontrolleres krever både erfaring og godt utstyr, og det er ikke alltid like enkelt med adkomst. Noen ganger kreves det at man setter seg på en båt for å kontrollere en enslig stolpe som står på en liten øy.  

Dette er slik det fungerer 

Det er pålagt å gjennomføre inspeksjon av stolper og linjer, og det er krav til linjeinspeksjon, råtekontroll, kontroll av kabelskap og jordplatemåling. Et tre kan for eksempel ha falt på en linje som kan forårsake stor skade på anlegget, og som kan være til fare for lokalbefolkningen. Det er her inspeksjonsselskap som NordiConsult AS kommer inn i bildet, og sørger for å levere inspeksjon i henhold lov og forskrift, og i henhold til tele- og nettselskapers foretrukne ønsker.  

Noe sluttbrukere skal slippe å tenke på, er at tele- og nettselskapene har satt opp system for vedlikehold og sikkerhet av anlegget – slik at de kan garantere en pålitelig og trygg leveranse for deg som sluttbruker.  

NordiConsult er et tredjeparts inspeksjonsselskap som bistår tele- og nettselskapene i Norge med denne jobben. Våre inspektører er faglig dyktige og seige karer som trives ute i naturen. De lar seg ikke stoppe av vær og vind for å gi deg den tele- og strømforbindelsen du bare regner med.  

Om du vil vite mer om linjeinspeksjon og råtekontroll, eller bli kjent med våre tjenester besøk til markerte linkene eller:

Ta kontakt med daglig leder Kristian Mjølnerød om du vil motta et tilbud eller delta på et av våre kurs: km@nordiconsult.com 

«Fra Lindesnes fyr til Nordkapp er det omlag 1700 km i luftlinje. På parkeringsplassen ved Lindesnes fyr er det satt opp et skilt som viser 2518 km til Nordkapp. Det er uansett en betydelig avstand som skal tilbakelegges.» Hentet fra ut.no

NordiConsult AS – Full Kontroll Over Hele Linja