NordiConsult lanserer opplæringsvideoer om råtekontroll

Vi demonstrerer riktig metode for råtekontroll

NordiConsult lanserer opplæringsvideoer om råtekontroll. Tidligere i våres var vi ute i iskaldt vær for å filme hvordan du som inspektør kan utføre råtekontroll med riktig metode. NordiConsult ønsker å lære Norge hvordan råtekontroll utføres, og sørge for at alle som jobber i fagfeltet får de beste forutsetningene for å gjennomføre en god inspeksjon med riktig metode.

– Vi opplever at de som gjennomfører kontroll av master som skal beregne dimensjonerende krefter. Blant annet i forbindelse med søknader om fellesføring, ikke har kompetanse til å kontrollere og identifisere råte i trestolper.

Daglig leder i NordiConsult, Kristian Mjølnerød.

30 års erfaring

Det er sesongstart og inspektør-duoen, Karen og Thomas, tok seg tid til å stå foran kameraet før de nå reiser nordover for å utføre råtekontroll på kraflinjestolper. Hos NordiConsult jobber Karen og Thomas med opplæring og kurs, og har til sammen 30 års erfaring med råtekontroll.

Denne uken kunne de vise oss hvordan en råtekontroll med riktig metode gjennomføres, og forklare viktige forhold rundt inspeksjons arbeidet.

Flere nettselskaper bærer preg av mangelfull kompetanse

Nylig oppdaget våre inspektører at noen hadde klatret i en stolpe få dager før de skulle gjennomføre tilstandskontrollen. Det viste seg at stolpen hadde en reststyrkeverdi på bare 42 prosent, noe som tilsier at stolpen skulle vært dømt ut og hatt klatreforbud for 10 – 20 år siden. Det viser seg at flere nettselskaper bruker utilstrekkelig metode for råtekontroll. NordiConsult lanserer opplæringsvideoer om råtekontroll for å bidra i bransjen, og er opptatt av sikkerheten til montørene som skal klatre i stolpene etter oss. Vi har kontrollert stolper fra Svalbard til Lindesnes og hele Norge i 16 år, og vil dele av vår erfaring.

– I råtekontroll har man et sett med kriterier for hvor mye råte og skader stolper kan ha, ut ifra dette regnes en reststyrkeverdi. Dette ser enkelt ut på papiret, men i felt kan disse millimeter avgjørelsene være vanskelig å ta.

Inspektør og kursholder, Thomas i NordiConsult. På bildet til høyre: Karen, Thomas og Morten.

Våre inspektører er blant Norges beste

Etter å ha kontrollert en million stolper, er vi det inspeksjonsselskapet som sitter med mest historisk data om råtekontroll i Norge. Våre historiske data, metode og utstyr er en selvfølge for våre kunder, på samme måte er også kompetansen og erfaringen til våre inspektører det. Er du kunde hos NordiConsult? Skal du ha full kontroll over hele linja.

Våre inspektører er tidligere linje- og elektromontører, som har et trent øye for å fange opp alle relevante avvik. De har interesse for faget og trives godt med stolpelivet. For mange av våre inspektører innebærer dette 230 fulle dager ute i naturen i løpet av sesongen, – vi snakker om erfaring og kompetanse på et høyt nivå.

Våre inspektører er tidligere linje- og elektromontører, som har et trent øye for å fange opp alle relevante avvik.

På bildet til fra venstre: Are, Anti og Kurt

Opplæringsfilmene lanseres i løpet av mai 2022

Om du vil få med deg den spennende utviklingen i NordiConsult, og hvordan noen av landets mest erfarne råteinspektører utfører råtekontroll – følg med i våre kanaler på LinkedIn og Facebook!

Har du spørsmål om vår metode for råtekontroll og restyrkeverdi, ta kontakt med daglig leder Kristian Mjølnerød: km@nordiconsult.com

På opptaksdagen hadde vi med oss Morten Willoch Værø fra Kubrix Film og vårt markedsføringsbyrå Moi Impact ved Jennifer Moi.