5 tips til montører som skal klatre i stolper

Denne uken deler vi 5 tips til montører som skal klatre i stolper. Som et tredjeparts inspeksjonsselskap er vi opptatt av sikkerhet, stabilitet og montørene som skal klatre i stolpene etter oss. I flere tilfeller har vi oppdaget at det er brukt feil eller mangelfull metode for råtekontroll, derfor er det viktig at montørene selv vet hva de skal se etter før de klatrer opp i en stolpe. Våre tips og råd finner du på vår Youtube-kanal.

Før du skal klatre i en stolpe er det fem viktige ting du bør sjekke:

  1. Sjekk når siste råtekontroll ble utført på stolpen.
  2. Spør etter metode, og sjekk om dette var en metode som kan identifisere råte under jorda.
  3. Se på årstallet på stolpen, er det en ny stolpe eller en gammel stolpe?
  4. Grafs rundt stolpen.
  5. Bruk hammeren din.

Se våre 5 VIKTIGE TIPS for montører

Film: Kubrix Film / Morten Willoch Wærø. Prosjekt og Foto: Moi Impact / Jennifer Moi

Vil du se på flere saker tilsvarende 5 tips til montører som skal klatre i stolper?

Vi har kontrollert mer enn en million stolper, og jobber i hele Norge. En av de viktigste tjenestene vi leverer er råtekontroll, en inspeksjon som nettselskapene er pålagt å utføre på sine master. Her er flere saker om råtekontroll:

  • Ved å følge denne lenken finner du abonnement for tabeller og skjemaer fra REN.

Har du spørsmål om vår metode for råtekontroll og restyrkeverdi, ta kontakt med daglig leder Kristian Mjølnerød: km@nordiconsult.com. Følg oss gjerne på NordiConsult Aktualitet, LinkedIn og Facebook for å få med deg flere innlegg.