Å vite reststyrkeverdien på stolpene er vesentlig for et lønnsomt og bærekraftig vedlikehold.

Etter en halvgått sesong har vi beregnet reststyrkeverdien på over 35 000 stolper over hele Norge. Å vite reststyrkeverdien på stolpene er helt vesentlig for et lønnsomt og bærekraftig vedlikehold. Vår metode er presis og effektiv og gir et bedre beslutningsgrunnlag. Innføring og bruk av reststyrkeverdi vil gi nettselskapene store besparelser, og er første steget mot en bærekraftig vedlikeholdsstrategi. Det er fullt mulig for alle nettselskaper i Norge å få vite hva som er reststyrkeverdien på kraftlinjestolpene, noe som kan gi enorme besparelser og bidra til en bedre utnyttelse av levetiden til linjene.

Å implementere bruk av reststyrkeverdi metoden er veldig enkelt og lar seg hurtig implementere også i NIS systemet. Ved å innføre denne metoden, vil man få en bedre og mer presis tilstandskontroll, sier daglig leder Kristian Mjølnerød.

Vår metode for å beregne reststyrkeverdien på stolpene

Metoden og teknologien NordiConsult benytter for å beregne reststyrkeverdien på stolpene er presis, effektiv og gir et godt beslutningsgrunnlag for vedlikeholdsstrategien. Med dagens teknologi og kunnskap er det ingen grunn til at man skal gå rundt og synse på tilstanden, slik vi har sett enkelte nettselskaper praktisere de siste ti til femten årene. Det viktige miljøfokuset både nasjonalt og internasjonalt gjør at vi anbefaler å prøve vår effektive og bærekraftige metode tilstandskontroll. Vi erfarer at vår metode for å beregne reststyrkeverdi er effektiv, enkel og lar seg hurtig implementere.

Å vite reststyrkeverdien på stolpene er vesentlig for et lønnsomt og bærekraftig vedlikehold, kontakt oss om du vil vite mer.

Få dokumentasjon på når det optimalt å skifte stolpen

I NordiConsult sin database er 750 000 stolper kontrollert og registrert, som vi har full kontroll på.

Ved å dokumentere hver stolpe, vil man kunne ta stilling til når det er optimalt fra et kostnads- og sikkerhetsperspektiv å skifte stolpen.  Uten denne dokumentasjonen vil man kun vite om en stolpe er skadet eller ikke, noe som ikke sier noe om i hvilken grad den er skadet – og dermed heller ikke i hvilken grad stolpen kan stå lengre eller om det er prekært å skifte den ut. 

For mer informasjon kontakt daglig leder, Kristian Mjølnerød km@nordiconsult.com.

Har du lest disse sakene?

Vi har kontrollert mer enn en million stolper, og jobber i hele Norge. En av de viktigste tjenestene vi leverer er råtekontroll som er en inspeksjon som nettselskapene er pålagt å utføre på alle stolper.

Her er flere saker om råtekontroll:

#reststyrkeverdi #råtekontroll #nordiconsult #slikutføresråtekontroll #råtekontrollvideo #hvordanutføresråtekontroll #hvordan_råtekontroll