Dette må du vite om du skal klatre i en stolpe!

Er du montør og skal klatre i en stolpe? Da bør du få innarbeidet noen enkle rutiner før du klatrer. Vi vet vi at du som montør kan møte krevende værforhold og stolper som ikke alltid er forsvarlige å klatre i. Derfor har vi laget denne videoen som er spesielt laget for deg og for alle montører i Norge. Som tredjeparts linjeinspeksjonsselskap møter vi mange stolper som er direkte uforsvarlige å klatre i. Denne videoen er laget for å ivareta din sikkerhet. Del den gjerne i ditt montør-miljø slik at vi sammen begrenser ulykker og skader.

Sjekk stolpen før du klatrer:

  1. Sjekk når siste råtekontroll ble utført på stolpen.
  2. Spør etter metode, og sjekk om dette var en metode som kan identifisere råte under jorda.
  3. Se på årstallet på stolpen, er det en ny stolpe eller en gammel stolpe?
  4. Grafs rundt stolpen.
  5. Bruk hammeren din for å høre etter.

Demo av hva du som montør bør sjekke før du klatrer i stolpen:

Daglig leder i NordiConsult, Kristian Mjølnerød, forklarer hvordan montører selv kan sjekke stolpene før de klatrer opp i en stolpe.

Kontakt oss

Det vi ser når folk jobber i stolpene, er at vi er redde for at stolpene kan være så råtne at de knekker under jordbåndet. Derfor er det viktig at montørene selv kjenner disse enkle metodene. Lurer du på noe om råte- og mekanisk kontroll, kontakt oss på km@nordiconsult.com.

Se også video om hvordan råtekontroll med resistograf utføres

Vår artikkel om råtekontroll med resistograf, både viser og beskriver hvordan råtekontrollen skal utføres med riktig metode. Videoen i denne artikkelen er detaljert og svært beskrivende.