Stolpeulykke i Reisadalen – full kræsj for Alma med sopelimen.  

Stolpeulykke i Reisadalen – full kræsj for Alma med sopelimen.

Da jeg kom ut av fra buskene, var det bare å konstatere at det hadde gått ille for hu Alma som var ute og testet somelimet, sier Kurt, linjeinspektør fra NordiConsult. Episoden fant sted en dag i august i år, langt oppe i Reisadalen hvor Alma ofte tar seg en sving på sopelimen. Heldigvis slapp Alma med skrekken og pådro seg ingen alvorlige skader, men hun spør seg hvem som skal stilles til ansvar for hendelsen? Er det linje eieren som har plassert stolpene som luftfarts hinder? Eller er det luftfartsmyndighetene som ikke har godt nok oppdaterte kart? Hendelsen (Avviket) blir i hvert fall rapportert inn som fremmedelement til linje eier.

Vi vil tro at norske luftfartsmyndigheter vil starte granskingen av fartøyet, da sopelimen var uregistrert. I følge Alma har norske hekser flydd rundt i århundrer uten hverken registrering eller sertifisering fra luftfartsmyndighetene. Aldri har det skjedd en ulykke heller, før dette uhellet til Alma der hun sitter fast i stolpen! 

For øvrig ble det ikke voldet skade hverken på stolpen eller sopelimen, men fra kaffekjelen som hu Alma hadde festet foran på sopelimen, gikk det en halv liter med svart kaffe brygget på heksevis til spille. 

Kurt bygger videre på skrønerhistorien sin mens fantasien sitter løst.

Kaffen Alma brygger på heksevis er noe helt eget. Den brygges over et bål dypt inne i skogen, omtrent der telelinja starter. Akkurat denne gangen hadde kaffen vært så sterk at miljømyndighetene umiddelbart ble kontaktet. Nordreise kommune er kjent med saken, men har konkludert med at det ikke er nødvendig å iverksette tiltak. Begrunnelsen er at grunnen i området er så godt drenerende, at når kaffeskvetten eventuelt når den lakseførende elven, vil kaffestyrken tilsvare en kopp med normal svart kaffe – og vil dermed ikke medføre noen fare for laksen.

Alma sitter fortsatt fast i stolpen ved Riksantivarens utvalgte rute

I flere tusen år har folk gått turer i Reisadalen, og den historiske vandreruten fra Reisadalen hytteutleie til Reisavannhytta er en av de mer kjente, da vandreruten er blant Den Norske Turistforeningen og Riksantikvarens utvalgte ruter for friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv. Alma ble funnet nærmere Storeslett, lenger nord for den kjente vandreruten – og mye kan tyde på at Alma var ekstra ivrig på laksen langs Reisaelva denne ettermiddagen.

Vi har kontaktet turistforeningen for området for å høre om de har noe å tilføye til historien om Alma, men har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar til saken.

Legg merke til detaljene i fugleskremselet

Mens vi venter på svar ser vi nærmere på Alma, hvor vi mener det er verdt å legge merke til detaljene. Cowboy boots, kaffekjele og en kosebamse på eget sopelime, sier mye om personen/e som står bak. Det kan også være at det vi er vitne til her er et tiltak utenom det vanlige mot hakkespettskade. Vi har enda ikke lykkes med å finne ut av hvem som har laget fugleskremselet som linjeinspektør Kurt insisterer på at heter Alma.

Om du har noen kjennskap til fugleskremselet Alma, ta kontakt med oss: km@nordiconsult.com

I NordiConsult byr stolpelivet på vakker natur og mye bonderomantikk, men det er mye latter og mange gode stolpehistorier som møter oss mellom stolpene. Kurt (til venstre) fra NordiConsult, er en linjeinspektør som ikke har vært hos oss mer enn et år – men som har tatt pusten fra oss med sitt gode humør og sine mange morsomme stolpehistorier. Her på bildet sammen med kollega Stein, under NordiConsult sin HMS-konferanse tidligere i år.